مصارف شیشه های سکوریت

شیشه های سکوریت هنگامی به کار می روند که اهمیت ایمنی، مقاومت حرارتی و استحکام مد نظر باشد. به طور مثال خودروهای سواری به هر سه مورد نیاز دارند. هنگامیکه آنها در فضای بیرونی پارک می شوند، همواره در معرض تغییرات دمایی و سرد و گرم شدن در طول سال هستند. علاوه بر آن، باید برابر آشغال های جاده ای مانند سنگ های ریز مقاوم باشند که در اثر تصادفات خودروها، با ضربه ای اندک نشکنند. از آنجا که قطعات شکسته ی شیشه های معمولی بزرگ و تیز هستند و خطر اضافی و غیر قابل قبولی برای سرنشینان دارند، شیشه های سکوریت استفاده می شوند. در این وضعیت، در اثر ضربه آنها به قطعات ریز ، کُند و عموماً بدون خطری تبدیل می شوند. در عوض شیشه ی جلویی خودرو از شیشه های لایه ای استفاده می شود که در اثر ضربه و شکستگی به قطعات ریز غیر قابل پخش شدن، تبدیل می شوند. در عین حال شیشه های کناری و عقبی خودرو معمولاً از شیشه های سکوریت ساخته می شود.

مصارف شیشه های سکوریت در خانه ها و صنعت

دیگر موارد استفاده ی معمول شیشه های سکوریت شامل موارد زیر است:

  • درب های بالکن
  • تجهیزات ورزشی
  • استخرهای شنا
  • نمای خارجی ساختمان
  • درب های حمام و محیط سرویس بهداشتی
  • ویترین مغازه ها و محوطه های نمایشگاهی
  • شیشه های سکوریت در ساختمان ها و بناها

شیشه های سکوریت در ساختمان ها نیز استفاده می شوند و موارد آن برای مجموعه های بدون قاب (مانند درب های شیشه ای بدون قاب)، کاربردهایی که به لحاظ ساختاری بر آنها بار وارد می شود و همچنین هر کاربرد دیگری که در اثر ضربه ی انسان خطر آفرین است، می باشد.

شیشه های سکوریت حرارت دیده بین سه تا هفت بار بیش از شیشه های آنیل شده، مستحکم تر هستند. استانداردهای وضع شده در ایالات متحده آمریکا خواستار آن است که از شیشه های سکوریت در شرایط مختلفی مانند برخی از شیشه های سقفی، نزدیک به درب های ورودی و راهروهای پله ها، پنجره های بزرگ، پنجره هایی که نزدیک به زمین بسته می شوند، درب های کشویی، آسانسورها، تابلوی دسترسی لوازم آتش نشانی آپارتمان ها و استخرهای شنا، استفاده شود.

  • موارد مصرف خانگی شیشه های سکوریت

شیشه های سکوریت مصارف خانگی نیز دارند. برخی از لوازم و کاربردهای عمومی خانگی شامل درب های بدون قاب حمام، شیشه های رو میزی، قفسه های شیشه ای، کابینت های شیشه ای و شیشه های مورد استفاده در شومینه ها، می باشند.

  • کاربرد شیشه های سکوریت در خدمات غذایی

شیشه های لبه حرارت دیده، به شیشه هایی گفته می شود که سطح محدودی از آن، مانند لبه ی یک شیشه یا بشقاب، حرارت دیده است و در صنایع غذایی بسیار معروف هستند. با این حال، تنها تولید کننده های خاص و ماهری هستند که می توانند ظروف نوشیدنی تمام حرارت دیده تولید کرده که به خودی خود منافع خوبی در جهت مقاومت به ضربه و گرما دارند. در برخی از کشورهای، محصولات مورد استفاده در برخی محل ها که در معرض آسیب های شدید هستند، به جهت سطح و نیاز بالای عملکردی از این نوع محصولات بهره می گیرند.

شیشه های سکوریت موارد مصرف متعددی در محل های سرو نوشیدنی بخصوص در کشورهای انگلستان و استرالیا دارند؛ علت آن جلوگیری از شکست هنگام استفاده به عنوان اسلحه می باشد. محصولات شیشه ای سکوریت را به دلیل ملاحظات امنیتی و مقابله با شکست، می توان در هتل ها و رستوران ها نیز پیدا کرد.

  • شیشه های سکوریت در پخت و پز

نوع خاصی از اینگونه شیشه ها برای پخت و پز استفاده می شود. تولیدکنندگان و برندهایی مانند Glasslock، Pyrex، Corelle و Arc International در این زمینه معروف هستند.

  • تجهیزات گوشی های همراه و شیشه های سکوریت

بیشتر موبایل های لمسی نوعی از شیشه های سخت شده مانند مدل های شیشه ای معروف به گوریلا را استفاده می کنند. در خدمات پس از فروش نیز از این نوع ماده بهره می گیرند.

معایب شیشه های سکوریت

شیشه های سکوریت باید پیش از عملیات حرارتی در شکل و اندازه های مورد نظر بریده شوند و پس از عملیات حرارتی نمی شود روی آنها عملیات تغییر شکلی داد. صیقل دادن گوشه ها و یا سوراخ کاری در شیشه نیز باید پیش از عملیات حرارتی انجام شود. زیرا در صورت انجام این دو عمل پس از حرارت دادن، به دلیل به هم زدن تعادل تنشی، شکل به قطعات جزیی خرد می شود.

در این نوع شیشه ها، لبه ها بسیار شکننده هستند؛ زیرا تنش کششی در لبه ها بیشترین مقدار را دارد. اما در صورت وارد آمدن ضربه ای سخت به میانه ی شیشه و یا ضربه ای متمرکز، نیز امکان شکستن وجود دارد.

استفاده از شیشه های سکوریت می تواند در شرایطی، خطرات امنیتی نیز داشته باشد. علت این گزاره آن است که در صورت وارد آمدن ضربه ای سخت به شیشه، در عوض شکستن در قطعات بزرگ و ماندن در قاب، به طور کامل خرد می شوند.

شیشه های سکوریت به دلیل آنکه روی غلتک هایی می غلتند، دارای سطح کاملاً صافی نیستند و موج هایی در آن قابل مشاهده است. مواج بودن شیشه یک مشکل اساسی در ساخت صفحات خورشیدی نازک است. به جای آن می توان از فرایند شناور سازی شیشه استفاده کرد که کمتر مواج بوده و سطحی صاف و موازی ایجاد می کند.

0 0 votes
امتیاز به این محصول
0 0 votes
امتیاز به این محصول