در و پنجره دو جداره ای عایق است که بتواند انتقال حرارت بین فضای بیرون و داخل را به حداقل برساند. مواردی مثل جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل خانه، و همچنین عایق صوتی بودن جزء ویژگی های دوم یک پنجره عایق است. این را هم خوب است بدانید هر پنجره دو جداره ای که عایق انرژی است، عایق صوتی نیست و هافمن در دسته برندهایی قرار دارد که علاوه بر تولید در و پنجره دو جداره عایق صوتی، به کمک پروفیل یو پی وی سی با کیفیت، پنجره شما را به عایق صوتی نیز تبدیل می کند. در این مطلب با ساز و کار انتقال حرارت و عملکرد گرمایی پنجره عایق آشنا می شوید. با آکادمی هافمن همراه باشید.
پنجره عایق و تاثیر آن در کاهش مصرف انرژی
پنجره دو جداره با پروفیل در و پنجره عایق، تاثیر بسیار بالایی در کاهش مصرف انرژی و سوخت منزل شما دارد و به کمک ساختار منحصر به فرد خود مانع ورود گرد و غبار، آلودگی، سروصدا، سرما و گرما میشود. در و پنجره دو جداره و سه جداره معمولا از قاب پنجره، شیشه، یراق آلات و لاستیک درزگیر تشکیل می شود. شیشه این نوع پنجره اغلب شیشه ۶ میل و ۴ میل ساده است و در فضای خالی میان شیشه ها یا همان جداره ها، گاز آرگون تزریق میشود تا سامانه ای کاملا عایق ایجاد شود.
عملکرد و ساختار پنجره های عایق
یک پنجره عایق از دست کم دو لایه شیشه به همراه پروفیلی از جنس یو پی وی سی تشکیل شده، البته بین دو شیشه معمولاً با یک گاز مخصوص مثل آرگون پر میشود. اما ممکن است بپرسید چرا دو شیشه لازم است؟ پاسخ این پرسش به علم ترمودینامیک بر می گردد. هر سطحی دمای خود را به محیط اطراف تابش میکند. شیشه مقداری از دمای بیرون را به قسمت داخلی خود انتقال داده و آن را به محیط داخل خانه میتاباند. حال اگر شیشه دومی را پشت شیشه اول قرار داده و بین آنها را هم با یک گاز (که عایق دما است) پر کنیم، انتقال هوای بیرون به داخل خانه و بالعکس، به پایین ترین میزان میرسد (نزدیک به صفر).
مهمترین فایده پنجره یو پی وی سی در حقیقت همین است. این پنجره ها در تابستانها جلوی ورود هوای گرم و در زمستان ها جلوی ورود هوای سرد به داخل ساختمان را میگیرند – البته از نظر علمی چیزی به اسم سرما نداریم، و سرما نبود گرما است – و نیاز به سیستمهای سرمایشی و گرمایشی را به شدت کاهش میدهند. به همین دلیل ساختمانهایی که دارای پنجره دوجداره هستند انرژی و سوخت کمتری نسبت به دیگر ساختمانها مصرف می کنند.
عملکرد گرمایی پنجره عایق به فاصله جداره ها مرتبط است
بیشترین میزان کارکرد عایق بودن یک پنجره دو جداره را بر اساس ضخامت فاصله دارای هوا می سنجند. اگر فاصله بین جداره ها خیلی کم باشد، بین جداره ها انتشار گرما رخ می دهد. اگر فاصله خیلی زیاد باشد، جریان انتقال گرما به کمک ویسکوزیتهی گاز میان دو جداره، کاهش می یابد و گرما موفق به انتقال می شود. بنابراین، فاصله گازی ۱۶ تا ۱۹ میلی متری برای داشتن یک سیستم عایق در پنجره دو جداره، بالاترین میزان عایق حرارتی را فراهم می کند. خوب است بدانید ضخامت مطلوب برای گاز کریپتون کمتر از آرگون، و برای آرگون کمتر از هوا است. هافمن از گاز کریپتون برای فضای بین دو جداره استفاده می کند و چون استانداردهای لازم رعایت می شود، ترکیب این گاز با هوا به کمترین میزان می رسد و فاصله گازی استاندارد آرگون رعایت می شود. گاز کریپتون برای تولید پنجره های دوجداره خیلی باریک استفاده می شود.
فایده های استفاده از در و پنجره دو جداره
در و پنجره های دو جداره و سه جداره میتوانند تا حد زیادی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی شوند. این مدل پنجره ها مانع خروج هوای گرم داخل محیط – ناشی از سیستم گرمایشی منزل – و ورود سرما به خانه در فصل سرد میشوند و در فصل گرم سال نیز از خروج هوای خنکی که حاصل تلاش کولر است در داخل خانه است، جلوگیری میکنند. با پرداخت قیمت پنجره دو جداره، یک بار برای همیشه مقدار زیادی در هزینههای انرژی و سوخت خود صرفه جویی میکنید.
در و پنجره های عایق میتوانند حکم یک عایق مناسب برای سر و صدا را داشته باشند. این محصولات میتوانند آرامش را به شما هدیه دهند و سر و صدای اضافه را حذف کنند، البته همانطور که پیشتر اشاره کردیم، همه پنجره های دو جداره یا عایق، عایق صوتی نیستند و برای این منظور لازم است حتما با کارشناس و اهل فن صحبت کنید، یا به برندی مثل هافمن اعتماد کنید.
در و پنجرههای دوجداره از ورود گرد و غبار و آلودگی به داخل محیط خانه جلوگیری می کنند. از این طریق در و پنجره های دوجداره در حفظ سلامت ما نیز تاثیر دارند. این مصالح ساختمانی به دلیل ساختار خاص خود و مواد اولیه به کار رفته در آن ها در برابر رطوبت، باران، آفتاب و حرارت مقاوم هستند و به تعمیرات مداوم احتیاجی ندارند و همچنین در صورت بروز آتش سوزی، ممکن است دفرمه شوند اما آتش را گسترش نمی دهند. مورد اخیر از این رو مهم است که برخی گمان می کنند به دلیل ماهیت نفتی و پلاستیکی پروفیل های یو پی وی سی، این پروفیل ها مثل سوخت عمل می کنند، این در حالی است که محصول نهایی یک پروفیل یو پی وی سی، ماده ای بسیار فشرده و مقاوم است که با ماده اولیه خود که از جنس نفت است، تفاوت بسیاری دارد.